Helminthology folyóirat. Helmintológia

ÖNÉLETRAJZ. dr. Szőke Gergely László. Pécsi Tudományegyetem Adatvédelmi felelős

Született: Szomolány, Pozsony vármegye Meghalt: Budapest Temetés: Pálffy József uradalmi állatorvosa, Spacek Mária. Iskola A nagyszombati érseki főgimnáziumban éretts.

helminthology folyóirat

Az MTA tagja l. Életút Az Állatorvosi Főiskola ösztöndíjas gyakornoka —az I. A bécsi Helminthology folyóirat Főiskola Kórbonctani Tanszéke tanársegéde Az American—Hungarian Foundation cseretanáraként a madisoni állami mezőgazdasági főiskolán tanított és kutatott —majd hazatérése után helminthology folyóirat Corn Borer Investigation magyarországi budapesti laboratóriumának vezetője — Az Állatorvosi Főiskolán a parazitológia c. Az Állatorvos-tudományi Főiskola, ill. Tudományos pályafutásának kezdetén faunisztikai és rendszertani kérdésekkel foglalkozott, értékesek a magyarországi kullancsfaunára vonatkozó nevezéktani és rendszertani írásai, ill.

Később érdeklődése a magyarországi élősködő fauna biológiájának rendszertani kérdései felé fordult; alapvetően új eredményeket ért el a hazai haszonállatok élősködőinek rendszertani, biológiai, patológiai és terápiai kutatása és az ellenük való védekezés irányelveinek kidolgozása terén.

  • Apl tabletta gombás férgekhez
  • Štefánik Cross is aw arded by the president of the Slovak Republic for those w ho risk their lives defending the country, save lives and prevent significant material damages.
  • Uj Idők Lexikona

Legjelentősebb eredményeit azonban a parazitológia területén érte el, amelynek nemzetközileg is elismert szaktekintélyévé vált. Részben munkatársaival helminthology folyóirat fényt derített a házinyúlban, a juhban és többféle baromfiban élősködő coccidiumfaj, a Prosthoginimus cuneatus, a Saciola hepatica és több fonálféregfaj biológiájára.

Vizsgálataival lerakta a gazdaállat—élősködő egységes rendszerszemlélet, valamint a parazitózisok, ill. Nagy fontosságúak — a részben munkatársaival folytatott — proplazmózis- paramphistonum- és fasciosis-kutatásai is. Budapesten Országút, II. Sírját — csiszolatlan mészkő síremlék — a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság védetté nyilvánította ben.

Cambridge University Press - Agriculture Collection

Születésének Gödöllőn, halálának Munkásságát Kassai Tibor — dolgozta fel Kotlán Sándor élete és munkássága, Levelezését, kéziratai helminthology folyóirat részét az Állatorvos-tudományi Könyvtár és Levéltár őrzi a Nyitott Levéltárak — Kutatók Éjszakája programon belül kiállítást rendeztek hagyatékából, ben. Gyűjteményét és különlenyomatait a Magyar Természettudományi Múzeum Parazitológia Gyűjteményének ajándékozta ban megsemmisült. A washingtoni Helminthology folyóirat Társasága lengyel Parazitológiai Társasága szovjet Helmintológiai Társaság t.

Elismerés Az Állatorvos-tudományi Főiskola t. Kossuth-díjHutÿra Ferenc-emlékérem Szerkesztés Az Állatorvosi Lapok —ill. Az Acta Veterinaria főszerkesztője — A Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből szerkesztője — Főbb művei F.

Schwanner Jenővel. Állatorvosi Lapok, Adatok a hazai kullancsfauna ismeretéhez. Állattani Közlemények, Adatok a lovakban élősködő Strongylidák ismeretéhez. Állatorvosi Lapok, Adatok a budapesti Állatkert élősködő faunájának ismeretéhez.

Madarakban előforduló élősködők. A jávai kígyó élősködői.

helminthology folyóirat

A Természet, Új-guineai madár-cestodák. Állattani Közlemények, Fonálférgek okozta szemgyulladások. Állatorvosi Lapok, Ritka fonálféreg okozta megbetegedés óriáskígyóban. Raisits Emillel. A Természet, A fonálférgek fejlődésére vonatkozó újabb felfedezések kórtani jelentőségéről. Állatorvosi Lapok, Hazai és külföldi kullancsokról.

A Természet, A trichinosis legújabb esete hazánkban. Állatorvosi Lapok, A baromfiak köszvénye. Chandler, W. Journal of American Veterinary Medical Association, Hyostrongylus rubidus — Hassal és Stiles — mint a sertések gócos gyomorgyulladásának előidézője.

Hirt Gézával. Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből, A baromfiak mételyek okozta petevezeték-gyulladása. Állatorvosi Lapok, A trichinózis. Szilády Zoltánnal. Természettudományi A vékonybélben élő paraziták, Kísérletes vizsgálatok helminthology folyóirat csigák — Limnaea-fajok — irtására vonatkozólag.

Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből, Az ember szőrtüszőatkája. Természettudományi Közlöny, A helminthology folyóirat entero-hepatitis infectiosájáról — blackhead. Állatorvosi Lapok, A juhok coccidiosisának okozói egy új faj kapcsán. Mócsy Jánossal és Vajda Tódorral.

Állatorvosi Lapok, Az óvantag irtása. Győrffy Istvánnal. Természettudományi Közlöny, A szárnyas baromfi fertőző és parasitás helminthology folyóirat folyóirat. Manninger Rezsővel. Állatorvosi Kézikönyvtár. A Magyar Országos Állatorvosi Egyesület kiadványa.

Orosz Dániellel. Állatorvosi Lapok, Ollulanus okozta gastritis hypertophicans sertésben. Mócsy Jánossal.

helminthology folyóirat parazitatabletta sokféle ember számára

Állatorvosi Lapok, Állattani jegyzet. Tóth Lajos. Parasitology, Gyakorlati útmutatás a háziállatok belső élősködőinek klinikai kimutatásához. Állatorvosi Lapok, — Strongyloides-tanulmányok.

Egy új Eimeria-faj kimutatása házinyúlból. Popesch Lászlóval.

helminthology folyóirat

Állatorvosi Lapok, Adatok a hazai fácánok élősködő faunájának ismeretéhez. A Kistápéról beküldött fácánok zooparasitologiai vizsgálatának eredményei. Állatorvosi Lapok, Kísérleti vizsgálatok a házinyúl májcoccodiosisáról. Pellérdy Lászlóval. Helminthology folyóirat az összehasonlító élet- és kórtan köréből, — Parasitologia. Dózsa István. Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből, A juhok tüdőférgességéről, s annak orvoslásáról.

Vajda Tódorral. Állatorvosi Lapok, Rühatkák elleni védekezés. Természettudományi Közlöny, Előfordul-e hazánkban juh-piroplasmosis? Állatorvosi Lapok, Tanulmányok a sertések Hyostrongylus rubidus okozta gyomorférgességéről.

  1. A paraziták hatékony kezelése az emberi testben
  2. Tisztitsa meg a parazitakat
  3. Mutatnak mindenféle férget

Állatorvosi Lapok, Az idei szarvasmarha-tüdőférgesség elterjedési okairól. Állatorvosi Helminthology folyóirat, A magyar állatorvosképzés története. A József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mezőgazdasági és állatorvosi előadásai, Alkalmas-e a dúsítási eljárás a mételykór megállítására?

Kapcsolódó irások:

Állatorvosi Lapok, A szarvasmarhák bunostomosisa. Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből, Kísérletek a sertés-orsóférgesség gyógykezelésére.

Közlemények az összehasonlító élet- és kórtan köréből, Hogyan védekezzünk a juhok gyomorbélférgessége és tüdőférgessége ellen? Tüdőférgesség, mint állítólag juhok senyvességének oka. Állatorvosi Lapok, A helminthology folyóirat — Acanthocephala — és a féregatkák — Pentastomida — dr házi féreg és konzerválása.

Fragmenta Faunistica Hungarica, Parasitologia. Kórtani jelentőségű állati élősködők háziállatainkban.

Helminthology folyóirat. Szőke Gergely László. Iskola A nagyszombati érseki főgimnáziumban éretts.

Monográfia és egy. Acta Veterinaria, Tanulmányok a parasitikus nematódák histotrop phasisáról. Akadémiai székfoglaló is. Elhangzott: Nemzetközi Állatorvos Kongresszus. Magyar Állatorvosok Lapja, — A kontakt mérgek közül melyik és milyen alkalmazásban válik be óvantagok és dermanyssusok irtására. Balázs Tiborral. Magyar Állatorvosok Lapja, Általános állattan. Az Állatorvos-tudományi Főiskola jegyzete. Helminthology folyóirat humán filariidosis esete Magyarországon.

Secondary Menu

Pellérdy Lászlóval és Versényi Lászlóval. Acta Veterinaria, A mételykór elleni védekezés. Természet és Technika, Ergebnisse der I. Acta Veterinaria, Mit köszönhet a magyar állatorvos-tudomány K. Szkrjabin akadémikus látogatásának? Magyar Állatorvosok Helminthology folyóirat, Fejlődéstani és pathogenetikai vizsgálatok a juhok kokcidiózisáról. Kobulej Tiborral. Babos Sándorral.

Acta Veterinaria, A juhok gócos tüdőférgességének orvoslása emetin-hydrochloriddal. Kassai Tiborral. Acta Veterinaria, Pavlovszkij akadémikus magyarországi látogatása.

  • Tabletta minden típusú férgek számára
  • Révai Nagy Lexikona, 9.
  • "Kassai Tibor" - Országos Dokumentumellátó Rendszer Kereső

Magyar Állatorvosok Lapja, A mételykór elleni tervszerű védekezés irányelvei Magyarországon. Nemzetközi Mezőgazdasági Szemle, Szarvasmarhák mételykórjának gyógykezelése parenterálisan adott széntetrakloriddal.

Kovács Ferenccel. Janisch Miklóssal és Versényi Gyógyszer férgek f. Acta Veterinaria, Helminthologie. Bánfi Lászlóné. Die Nomenklatur der Helminthosen. Helminthologia, A magyar állatorvos-képzés éves múltja. Az Állatorvos-tudományi Főiskola Jubileumi Évkönyve.

Uj Idők Lexikona French - Herczegh (Budapest, ) | Arcanum Digitális Tudománytár

Az Állatorvos-tudományi Főiskola Évkönyve, A hazai szarvasmarha-piroplasmatosis kóroktanáról és therápiájáról. Helminthology folyóirat Arthurral. Magyar Állatorvosok Lapja, A parazitológiai kutatás hazai problémái. Magyar Tudomány, Állatorvosi protozoológiai kutatások napjainkban. Biológiai Közlemények, A parazitás betegségek elleni védekezés és a parazitológia helyzete az elmúlt húsz évben.

Magyar Állatorvosok Lapja, A teniidózisok hazai jelentősége és az ellenük való védekezés lehetőségei. Agrártudományi Közlemények, Általános állattan. Az Állatorvos-tudományi Egyetem jegyzete. Magyar Állatorvosok Lapja, A parazitás bántalmak nomenklatúrájáról.

Dr. Pintér Miklós: Orvosi helminthológia

Válasz dr. Makara György megjegyzésére, az -osis végződésről. Parasitologia Hungarica, Irodalom Irod. Állattani Közlemények, Greschik Jenő: K.

Érdekestémák