Tenger féreg

10 létező, halálosan rémisztő tengeri lény - és amit tudni kell róluk

gombás parazita kezelés Helmint szaporodási és fejlődési táblázat

Dippold Ádám A Leocratides kimaraorum nevű féreg a tenger mélyén, méteres mélységben található szivacsokban él, és sajátos rekordot tudhat a magáénak, ez tenger féreg az egyik leghangosabb állat a tengerben. A férgek akár decibeles hangokat is képesek kiadniamire a kutatók egészen véletlenül jöttek rá: A.

Richard Palmer, az Albertai Egyetem tengerbiológusa szerint a ben felfedezett faj egyedeit nem emiatt vizsgálták, de tenger féreg a csettintésszerű zajokra.

tenger féreg

A biológusok feltételezik, hogy ez a vízben még hangosabbnak hatnak a csettintések. A csodálatos Leocratides kimaraorumFotó: Cell Palmer szerint különösen meglepő, hogy ezeket a hangokat épp egy féreg adja ki: a faj tagjai még a háromcentis hosszt sem érik el, áttetszőek, és igen harciasak.

Navigációs menü

Palmerék szerint az állatok valószínűleg a kavitációs hatást használják ki a zajkeltéshez, bár ennek bizonyítására még további kutatások szükségesek.

Ahogy azt is vizsgálják még, hogy miért adják ki ezeket a hangokat.

féregkészítmények egy éven aluli gyermekek számára hidroxi- tirozol méregtelenítés

A tengerbiológusok feltételezése szerint valószínűleg a területüket védik, ezért ordítanak egymásra, de nem zárják ki azt sem, hogy a különös szokás egyéb kommunikációs célokat szolgál. Nem ez a féreg az egyetlen hangos állat a tengerben: majdnem ilyen zajosak például a csettintőrákok is, az ő esetükben viszont világos, hogyan keltenek zajt — csettintenek tenger féreg ollójukkal.

cisztás paraziták férgek az emberekben, hogyan lehet megszabadulni

Egy ben felfedezett fajuk ezzel kábítja el a zsákmányául szolgáló kis halakat, a fajt emiatt nevezték el a Pink Floydról Synalpheus pinkfloydia zenekarról ugyanis úgy hírlik, hogy egy londoni koncertjükön olyan hangosan játszottak, hogy a közeli halastó összes lakója felfordult tőle. Kapcsolódó cikk a Qubiten:.

Érdekestémák